Verschillen tussen SKG 1, SKG 2 en SKG 3

      Reacties uitgeschakeld voor Verschillen tussen SKG 1, SKG 2 en SKG 3

Als je een cilinderslot kopen wilt heb je vaak de keuze uit cilinders met het SKG keurmerk met 1, 2 of 3 sterren. Wat zijn de verschillen en waar moet je op letten?

cilinderslot kopen

Zonder SKG keurmerk

Cilinders zonder keurmerk zijn inbraakgevoeliger dan cilinders met keurmerk. Het is daarom sterk af te raden om sloten zonder keurmerk op buitendeuren te monteren. Tegenwoordig beschikken de meeste sloten over een SKG keurmerk. Dit keurmerk wordt algemeen gehanteerd in de Europese Unie.

Zonder SKG

Sloten zonder SKG keurmerk zijn vooral geschikt voor binnendeuren. Deze cilinders zijn eenvoudig te openen.

SKG 2 sterren

Sloten met het SKG 2 keurmerk worden het meest gebruikt. Cilinders die over 2 sterren beschikken zijn geschikt om te monteren op voordeuren. Deze cilinders zijn zeer veilig, maar zijn echter niet bestand tegen kerntrekken. Cilinders met 2 sterren bieden 3 minuten weerstand tegen inbreken met uitgebreid gereedschap.

SKG 3 sterren

Een SKG 3 cilinder beschikt over een sterke brug. Deze sloten zijn geschikt voor voordeuren. Dit zijn zeer veilige cilinders die bescherming bieden tegen kerntrekken. Als je je huis optimaal wilt beveiligen dan zijn SKG 3 cilindersloten de beste keuze. Cilinders met 3 sterren bieden 5 minuten weerstand tegen inbreken met zwaar gereedschap. Profielcilinder.nl heeft diverse DOM cilinders in het assortiment die hier erg geschikt voor zijn.

SKG met certificaat

Het is ook mogelijk om 2 of 3 sterren cilindersloten met certificaat te laten maken. Als sleutels beschikken over een certificaat dan kunnen sleutels alleen worden nagemaakt met een pasje. Dit is handig omdat je altijd weet hoeveel sleutels er in omloop zijn. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt in appartementencomplexen. Houd er rekening mee dat sleutels na laten maken in dit geval duurder is.